Onderzoek biologische agentia

Nieuw onderzoek naar verspreiding van COVID-19 via bevroren levensmiddelen en verpakkingsmateriaal

Een onderzoek dat is gepubliceerd in Frontiers in Public Health, wijst uit dat de “besmettingsbron” en “patient zero” verband houden bij de overdracht van COVID-19 van (werk)omgeving op mens.

Een team deed onderzoek van juni 2020 tot januari 2021 naar lokale sporadische uitbraken van COVID-19 in China. Een van de uitkomsten is de mate van verspreiding via de koude voedselketen. De onderzoeksgegevens toonden aan dat in meerdere Chinese steden geïmporteerd bevroren rauw voedsel, hun verpakkingsmateriaal en voedselopslagruimtes positief testten op SARS-CoV-2-nucleïnezuur.

De onderzoekers benadrukken de relevantie van de verkregen inzichten voor de internationale gemeenschap in dit stadium van de pandemie. De Chinese aanpak, waaronder het inzetten van massale COVID-19-testmogelijkheden en beschermingsmaatregelen, worden genoemd als cruciale strategieën om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan . . . . lees het volledige artikel.

--------------------------------------------------------------------

Feng, M., Ling, Q., Xiong, J., Manyande, A., Xu, W., & Xiang, B. (2021). Occupational characteristics and management measures of sporadic COVID-19 outbreaks from June 2020 to January 2021 in China: the importance of tracking down “patient zero”. Frontiers in Public Health| Occupational Health and Safety.

Published: 30 April 2021.

Edited by: Henri Heussen, Cosanta BV, Netherlands

Reviewed by:
Andrea Spinazzè, University of Insubria, Italy and Antonio Caputi, University of Bari Aldo Moro, Italy