Man in garage olie verversen

Webinar: Veiligheidscultuur binnen uw bedrijf

Voor het werken met gevaarlijke stoffen zijn regels en procedures opgesteld. De mate waarin deze regels en procedures leiden tot een veilige werksituatie, is afhankelijk van hoe mensen ermee omgaan. Gedrag en houding, en daarmee de cultuur, zijn bepalend dat er daadwerkelijk veilig gewerkt wordt.

Door te werken aan deze bedrijfscultuur, kan veilig werken gewaarborgd worden. Tijdens dit webinar geven we meer inzicht in dit principe door middel van de Safety Culture Ladder (SCL). We gaan het hebben over het bevorderen van een veiligheidscultuur binnen uw organisatie, met een speciale focus op het werken met gevaarlijke stoffen.

Meld u aan!

Datum: 1 juli 2024
Tijd: 13.00 uur
Duur: 45 minuten
Locatie: Online via Zoom
Prijs: Gratis

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Safety Culture Ladder (SCL): Een diepgaande uitleg van het SCL-principe en praktische toepassingen binnen uw organisatie.
  • Veiligheidsbewustzijn: Strategieën om het veiligheidsbewustzijn te vergroten en te verankeren binnen de bedrijfscultuur.
  • Gedrag en houding: Hoe gedrag en houding op verschillende niveaus binnen de organisatie bijdragen aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn.

De sprekers

Erik van Emst, adviseur, SCL lead auditor, bedrijfskundig ingenieur en hoger veiligheidskundige.

Leonie de Jong, arbeidshygiënist en trainer bij Stoffenmanager®.

Erik van Emst

Erik van Emst

Leonie de Jong

De mate van veilig en gezond werken is niet afhankelijk van een individu, maar van de omgeving waarin het individu werkt. Door te werken aan een veiligheidsbevorderende cultuur kunnen we deze omgeving verbeteren.

Erik van Emst